Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jön az Omega tojás

MTI
2004.07.06. 14:38
Új szerves szelénnel E vitaminnal és omega-3-zsírsavval dúsított Omega plusz elnevezésű tojás kerül a napokba a magyar piacra - mondta Radics József, a Termelő Aranykorona Rt. igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten. Az említett adalékanyagokat a táplálékba keverve juttatják el a baromfik szervezetébe, amelyek azt feldolgozva beépítik a tojásba.

A 425 millió forint jegyzett tőkéjű székesfehérvári cég évente mintegy 50 millió tojást termel. Várakozásaik szerint egy éven belül tojástermelésük 3-5 százalékát már az új termék teszi ki. Az Omega tojásokat Írországban, Dél-Koreában és Japánban már néhány éve bevezették, ahol piaci hányada már elérte a 7,5 százalékot. Az Omega plusz tojás kezdetben 20-25 százalékkal lesz drágább, mint a hagyományos.

A társaság a 3,2 milliárd darab éves magyar tojástermelés 1,6-1,7 százalékát adja, árbevétele 2003-ban elérte az egymilliárd forintot, ez megegyezik a korábbi évivel.