Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veszteséges az Alstom

MTI
2004.07.07. 11:18
A mozdonyokat, vonatokat, hajókat, gázturbinákat gyártó francia Alstom nehézipari csoport szerdán 3,312 milliárd eurós bevételt jelentett az üzleti éve júniussal zárult első negyedéről, 6,5 százalékkal kisebbet az egy évvel korábbi 3,541 milliárdnál.

Ugyanakkor az új megrendelések gyorsan nőttek, és a cégnél bíznak benne, hogy a piacok visszatérő bizalma rövidesen megmutatkozik a forgalom növekedésében. Az új megrendelések értéke 3,941 milliárd euró volt az első üzleti negyedévben az egy évvel azelőtti 2,796 milliárd euró helyett.

Az Alstomnak 1,836 milliárd euró adó utáni vesztesége volt a márciussal zárult teljes pénzügyi évében, az előző évi 1,43 milliárd eurós veszteség után. A mérleget egyebek közt 1,1 milliárd eurós egyszeri tétel terhelte, hibás gázturbinák miatt.

Alstom a jövőben "ipari partnerségekben vehet részt", magyarán: egyes részlegeit felvásárolhatják külföldi jelentkezők is. A francia kormány tavaly szeptember óta kísérletezik a mintegy 2,5 milliárd eurós megmentési tervével, ebből a vállalati adósság részvényekre váltása, 0,5-1,2 milliárd euró értékben, szintén brüsszeli jóváhagyásra vár. Az EU bizottsága várhatóan most szerdán dönt hivatalosan az Alstom ügyében, és akkor a tőkeemelés már a jövő héten megkezdődhet.