Judit
3 °C
7 °C

Megduplázódott a Yahoo második negyedévi adózott eredménye

MTI
2004.07.07. 23:08
A Yahoo Inc. internetes tartalomszolgáltató szerdán New York-i tőzsdezárás után arról számolt be, hogy második negyedévi adózott eredménye több mint a duplája lett az egy évvel korábbinak részben a kereső alapfunkcióhoz csatolt marketing szolgáltatást végző leányvállalata, az Overture Services bevétel növekedése révén.

A Sunnyvale-i székhelyű Yahoo második negyedévi adózott eredménye 112,5 millió dollár, részvényenként 8 cent volt az egy évvel korábbi 50,8 millió dollár, 4 cent/részvény után. Az elemzők 7 és 10 cent közötti részvényarányos eredményre számítottak.

A Yahoo bevétele a szakértők által vártnál szerényebb mértékben, 609,1 millió dollárra nőtt a tavalyi második negyedévi 321,4 millió dollárról. A Reuters által megkérdezett elemzők 590,6 és 627,5 millió dollár közötti bevételt vártak.

A Yahoo árfolyama a Nasdaq-on a rendes kereskedési idő végén 60 cent veszteséggel 32,62 dolláron zárt, a tőzsdeidőn túli INET kereskedés első 40 perce után mintegy 11 százalékos árfolyameséssel 29,05 dolláron volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?