Judit
3 °C
7 °C

Rekorderedmény a DSK Banknál

MTI
2004.07.12. 12:29
Rekorderedményt ért el az első félévben az OTP Bank Rt. bolgár leánybankja, a DSK Bank, amely a tavalyi féléves adózás utáni eredményét nyolcmillió levával meghaladva, 35 millió leva adózás utáni eredményt ért el 2004. első félévében - olvasható a bank honlapján. (1 euró= 1,98 leva) Az eredményről közzétett közlemény szerint a féléves eredményt értékelő tanácskozáson a bank vezetői megállapították, hogy a DSK aktívái 263 millió levával emelkedtek az első hat hónapban, és elérték a 2,651 milliárd levát. "Csak a növekmény nagyobb több bolgár bank aktíváinak értékénél" - jegyzi meg a közlemény.

Az ügyfélforrások összege 202 millió levával 2,253 milliárd levára nőtt az első hat hónapban. A közlemény szerint a DSK megerősítette pozícióját, mint a legnagyobb hitelező az országban, hitelkihelyezéseinek értékét 399 millió levával növelte, amivel hitelportfóliójának értéke elérte a 1,654 milliárd levát, az év eleje óta ez 32 százalékos növekmény. A közlemény szerint az év eleje óta a DSK Bank több mint 980 hitelügyletet intéz naponta, a lakossági hitelek állománya az év eleje óta 304 millió levával, a vállalati hiteleké 95 millió levával nőtt. A DSK Bank részesedése a lakossági hitelpiacon 42,15 százalék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?