Árpád
-2 °C
4 °C

Húszszázalékos közalkalmazotti leépítés lesz Nagy-Britanniában

MTI
2004.07.12. 19:56
Minden korábbi várakozásnál nagyobb mértékű, 20 százalékos leépítés lesz a brit közalkalmazotti szférában a brit pénzügyminiszter hétfői bejelentése szerint. Gordon Brown, aki a 2008-ig terjedő költségvetési időszak kiadási irányszámait ismertette az alsóházban, közölte: Angliában 84 ezer, Skóciában, Walesben és Észak-Írországban összesen további 20 ezer kormányzati állás szűnik meg. Ez az 520 ezres brit közalkalmazotti állomány 20 százalékos ritkításának felel meg.

Brown az idei pénzügyi év költségvetésében 40 ezer állami állás megszüntetését már bejelentette, és a pénzügyminisztérium által elvégeztetett hatékonysági vizsgálat jelentésében az szerepelt, hogy "összesen akár 80 ezer" kormányzati munkahely is megszűnhet 2008-ig. A konzervatív ellenzék rendre azzal támadta a takarékossági programot, hogy az nem elég radikális, és egy majdani tory kormány 100 ezer közalkalmazotti álláshely leépítésétől sem riadna vissza. Ezt fejelte meg hétfői bejelentésével a munkáspárti kormány pénzügyminisztere, aki összesen 104 ezres leépítést állított be távlati kiadási programjába.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?