Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csehországban épít üzemet a Bang & Olufsen

MTI
2004.07.13. 14:37
A dán Bang & Olufsen szórakoztató elektronikai készülék gyártó vállalat üzemet tervez építeni Csehországban. Az észak-morvaországi Koprivnice egy 15 millió eurós beruházással épülő üzemnek ad otthont, ahol 200 főt foglalkoztatnak majd - adta hírül a külföldi befektetések közvetítésével foglalkozó Czechinvest állami ügynökség. Az üzem 2005 őszén kezdi meg a termelést.

A csehországi üzem lenne a magas árkategóriában fekvő, sajátos formavilágot tükröző, exkluzív szórakoztató elektronikai cikkeket gyártó dán vállalat első külföldi termelési telephelye. "Koprivnicére három ország több mint negyven lehetséges telephelyének mérlegelése után esett a választásunk. A térség több éves autó- és elektronikai eszköz gyártási múltja döntő szempontnak bizonyult" - indokolta John Bennett-Therkildsen, a cég elnöke a döntést. A térség a Tatra teherautókról, valamint korábban lemezjátszó és televízió készülék gyártásáról volt híres.

A termelést már az üzem teljes befejezése előtt megkezdi a Bang & Olufsen Koprivnicében, mégpedig a Tatra teherautó gyártól bérelt üzemcsarnokban szeptemberben. A Czechinvest projetmenedzsere Tomas Novak üdvözlte a Bang & Olufsen döntését mondván, az igényességéről ismert presztízsmárka megjelenése mindenképpen jó fényt vet a térségre más befektetők szemében is.