Árpád
-2 °C
4 °C

Az Opel az új Astrában bízik

MTI
2004.07.15. 11:05
A General Motors németországi vállalata, az Opel a vártnál több új Astra kompakt autót fog eladni Európában - közölte csütörtökön Hamburgban a GM Europe elnöke. Carl-Peter Forster szerint több mint kétszázezer új Astrát adnak el,de nem érik el a 230 ezres határt, mert túlterheltek a kapacitások annyi az új megrendelés.

Az Opelnek jelenleg 160 ezer Astrára van megrendelése, ami egészen októberig leköti a gyártó kapacitásokat. Ebből 65-70 ezret Németországban adnak el. Az Opel az idén 10,7 százalékra akarja növelni piaci részesedését Európában. Tavaly az Opel és brit leányvállalata, a Vauxhall 9,2 százalékos részesedést ért el Nyugat-Európában.

Forster megerősítette, hogy a társaság az idén nyereséget akar elérni a több évi veszteség után. Tavaly tovább nőtt az Opel működési vesztesége a lanyha kereslet és a kedvezőtlen árfolyamváltozások miatt: 384 millió euróra az egy évvel korábbi 227 millióról. A vállalat 13,9 milliárd euró árbevételre tett szert, ez 6,3 százalékkal kevesebb a 2002-esnél. Európában az Opel 1,57 millió járművet adott el tavaly, 0,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?