Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lesz elég olaj Magyarországon

MTI
2004.07.15. 16:34
Az Oroszországban a Jukosz egyes részvényesei ellen folyó bírósági eljárás nem lesz kihatással a vállalat termelésére és exportszállításaira, biztosította levélben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Kovács Lászlót. A magyar külügyminiszternek a Magyarországra irányuló orosz olajszállítással kapcsolatban 2004. július hetedikén intézett levelet orosz partneréhez.

Szergej Lavrov Kovács Lászlónak írt, a napokban érkezett válaszában azt írja: "az orosz hatóságok nem tűzték ki célul, hogy bármi módon akadályozzák a Jukosz termelésének és exportjának normális mederben folyását. Ilyen irányú fejlemények senkinek nem állnak érdekében."

A Jukosz a Mollal kötött hosszútávú szerződése alapján a magyarországi kőolaj szükséglet hatvan százalékát biztosítja. A Jukosz a Mol Csoporttal 2003 júliusának elején kötött tíz éves kőolajszállítási szerződés alapján évente 7,2 millió tonna kőolajat szállít a Barátság kőolajvezetéken Magyarország, illetve Szlovákia irányába.

Mosonyi György a Mol Rt. vezérigazgatója az elmúlt héten a Yukos-üggyel kapcsolatban közölte az MTI-vel, hogy az olajszállítások a szerződések szerint zajlanak és semmilyen ok nincs a aggodalomra.