Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A bölcsek szerint nő a német gazdaság

MTI
2004.07.19. 11:06
A német kormány gazdasági tanácsadó testülete feljavította az idei évi német gazdaságnövekedés ütemével kapcsolatos korábbi várakozását, azt 1,5 százalékról 1,8 százalékra változtatta - közölte hétfői számában a Financial Times Deutschland.

Az öt bölcseknek is nevezett testület utolsó hivatalos előrejelzését novemberben adta ki. A feljavított várakozás összhangban áll a vezető gazdaságkutató intézetek, illetve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elmúlt hetekben ismertetett előrejelzéseivel. A tanácsadó testület a termelés és az export vártnál kedvezőbb alakulása hatására javította fel idei GDP növekedési várakozását, miközben továbbra is szerény hazai keresletre számít. Az év kezdete óta a német export 10 százalékkal, az ipari termelés 2 százalékkal nőtt. A német kormány hivatalos gazdaságnövekedési előrejelzése 1,5-2,0 százalék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?