Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észak-Magyarországon a legtöbb a turista

MTI
2004.07.20. 13:03
Az Észak-magyarországi Régió volt a legnépszerűbb turisztikai célpont májusban Magyarországon - tájékoztatta kedden az MTI-t a Magyar Turizmus Rt. Észak-magyarországi Marketing Igazgatóságának vezetője. Az év első öt hónapjában pedig, Budapest után a második leggyakrabban felkeresett térség volt Észak-Magyarország - közölte Hídvéginé Molnár Judit.

Az igazgatóság összesítése szerint, 2004 májusában, közel 13 százalékkal több külföldi vendég érkezett a régióba, mint az előző év hasonló időszakában. Ugyanez az adat az év első öt hónapjára vetítve 11.7 százalékos többletet jelent. A növekedés, elsősorban a német és a cseh turistáknak köszönhető, illetve kiugróan megnőtt az amerikaiak érdeklődése a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyéket magában foglaló régió iránt - mondta a turisztikai szakember.