Natália
1 °C
7 °C

Kétezermilliárdos értékben árultak a boltok

MTI
2004.07.21. 11:46
Az idén májusban, illetve az első öt hónapban egyaránt 6,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva a naptárhatásoktól megtisztított adatok alapján - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az idén áprilisban a változatlan áron számított kiskereskedelmi eladások 8,2 százalékkal haladták meg a 2003 áprilisit, az egy hónappal korábbihoz képest a volumenindex két százalékkal nőtt. Az első négy hónapban a kiskereskedelmi forgalom 6,7 százalékkal haladta meg a 2003 január-áprilisit.

Tavaly a kiskereskedelmi forgalom volumene - munkanapokkal kiigazítva - az első öt hónapban 8,9 százalékkal, ezen belül májusban 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

A KSH adatai szerint 2004 első öt hónapjában összesen 1.926,7 milliárd forint értékű árut forgalmazott a bolti és csomagküldő kiskereskedelem, amiből a májusi eladások értéke 422,4 milliárd forintot tett ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?