Erzsébet
1 °C
4 °C

Esett az Amazon-részvények árfolyama

MTI
2004.07.22. 23:09
Az Amazon.com Inc., a világ legnagyobb internetes áruháza csütörtökön New York-i tőzsdezárást követően azt közölte, hogy második negyedévi adózott eredménye elmaradt a várttól és emiatt a tőzsdeidőn túli kereskedés kezdetén jelentősen esett az árfolyama.

Az Amazon a második negyedévről 76 millió dollár, részvényenként 18 cent adózott eredményt közölt az egy évvel korábbi 43 millió dollár, részvényenként 11 cent veszteség után. A szakértői vélemények átlagában 19 cent részvényarányos eredmény állt a második negyedévre. A cég bevétele 1,39 milliárd dollárt tett ki, ami az elemzők 1,34-1,44 milliárd dolláros várakozásán belül volt.

Csütörtökön a New York-i értéktőzsdén az Amazon árfolyama 1,07 dollár emelkedéssel 45,82 dolláron zárt, a tőzsdeidőn túli kereskedés kezdetén a részvényár 43,60 dollárra esett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?