Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabálysértő büfések

MTI
2004.07.23. 13:11
Csaknem 220 ellenőrzött büfés közül 130 szegte meg nyugtaadási kötelezettségét azon ellenőrzés alkalmával, amelyet az elmúlt két napban végzett Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a két megye APEH igazgatósága - jelentették be pénteken sajtótájékoztatón Egerben.

Az ellenőrzöttek közül 99 egyáltalán nem adott nyugtát, a többiek pedig szabálytalan bizonylatot töltöttek ki - közölte Kovács Erzsébet az APEH Heves Megyei Igazgatóságának ellenőrzési igazgató-helyettese. Mint elmondta: ilyen esetekben a mulasztási bírság 100 ezer forintig terjedhet, illetve a "visszaesők" boltját be is zárhatják. Hozzátette, hogy a nyugtaadást elmulasztók 50-60 ezer forintos, a szabálytalan nyugtát kiállítók 10-20 ezer forintos büntetésre számíthatnak, illetve az ellenőrzés nyomán hat üzlet bezárását fogják kezdeményezni, rövidebb-hosszabb időre. Ezek tulajdonosai ugyanis már több esetben követtek el szabálytalanságot - mondta a főrevizor.

A továbbiakban sajnálatosnak nevezte, hogy az ellenőrzések hatására nemhogy szilárdulna, de inkább lazul a nyugtaadási fegyelem. Ugyanis az elmúlt évi hasonló akció során, "csak" a vállalkozók 39 százalékát érték szabálytalanságon. Most ez az arány 60 százalék.