Piroska
3 °C
3 °C

Szabálysértő büfések

MTI
2004.07.23. 13:11
Csaknem 220 ellenőrzött büfés közül 130 szegte meg nyugtaadási kötelezettségét azon ellenőrzés alkalmával, amelyet az elmúlt két napban végzett Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a két megye APEH igazgatósága - jelentették be pénteken sajtótájékoztatón Egerben.

Az ellenőrzöttek közül 99 egyáltalán nem adott nyugtát, a többiek pedig szabálytalan bizonylatot töltöttek ki - közölte Kovács Erzsébet az APEH Heves Megyei Igazgatóságának ellenőrzési igazgató-helyettese. Mint elmondta: ilyen esetekben a mulasztási bírság 100 ezer forintig terjedhet, illetve a "visszaesők" boltját be is zárhatják. Hozzátette, hogy a nyugtaadást elmulasztók 50-60 ezer forintos, a szabálytalan nyugtát kiállítók 10-20 ezer forintos büntetésre számíthatnak, illetve az ellenőrzés nyomán hat üzlet bezárását fogják kezdeményezni, rövidebb-hosszabb időre. Ezek tulajdonosai ugyanis már több esetben követtek el szabálytalanságot - mondta a főrevizor.

A továbbiakban sajnálatosnak nevezte, hogy az ellenőrzések hatására nemhogy szilárdulna, de inkább lazul a nyugtaadási fegyelem. Ugyanis az elmúlt évi hasonló akció során, "csak" a vállalkozók 39 százalékát érték szabálytalanságon. Most ez az arány 60 százalék.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!