Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európai bankóriás jöhet létre

MTI/Reuters
2004.07.26. 12:28
A brit Abbey National, a nagyságra második brit jelzálogbank elfogadta Spanyolország legnagyobb pénzintézetének, a Santander Central Hispano (SCH) vételi ajánlatát. Részletek egyelőre nem ismeretesek az ügyletről.

Ha mindkét banknál jóváhagyják - az előzetes hírek szerint főként részvénycserés, és csak mintegy 10 százalékban készpénzes - ajánlatot, akkor a piaci tőkeértéket tekintve Európa hatodik bankja jön létre, mely világméretekben is egyike lenne a legnagyobbaknak.

Európában az ügylet az egyike lenne a legnagyobbaknak a valaha létrejött, határokon átnyúló banki felvásárlások közül. Ez lesz az első alkalom, hogy a kontinentális Európa egyik bankja vesz meg brit pénzintézetet.

Jól értesült piaci források szerint a Santander a saját részvényei mellett 25 pennyt kínált az Abbey részvényeiért, ami azt jelenti, hogy a brit bank értéke 8,2 milliárd fontsterling, azaz 553 penny részvényenként.

Az Abbey részvényeinek árfolyama 3,7 százalékkal 558 pennyre csökkent hétfőn a londoni értéktőzsdén. Pénteken az árfolyam 18 százalékkal emelkedett a fúziós tárgyalások megkezdődésének hírére.