Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Osztalékot ígér a Parmalat

MTI/Reuters
2004.07.26. 15:39
Az elégedetlen Parmalat-hitelezőket - akikből a szanálási terv keretében az új cég részvényesei lesznek - magas osztalékígérettel próbálja lecsillapítani a Parmalat vezetése: most azt ígéri, hogy a cég elosztható nyereségének 50 százalékát 15 éven keresztül osztalékként ki is fizetik a részvényeseknek.

Az olasz kormány néhány napja véglegesen jóváhagyta a Parmalat szanálási tervét. Az Enrico Bondi által kidolgozott terv a Parmalatot teljesen újjáalakítja és a legfontosabb hitelezőket az új konszern részvényeseivé teszi, az adósságot-részvényért csereprogram keretében.

A hitelezők összesen 11,3 százalékos részt kapnak az új cégben, miközben 15 százalékra számítottak. Az új társaság a csődbe ment korábbi cég kulcsüzleteire, a tej-, tejtermék- és gyümölcslé-gyártásra összpontosít, a nem stratégiai cégrészeket eladják.

2005-ben visszavezetnék a tőzsdére az új Parmalatot, amelytől abban az évben már nyereséget is várnak. A Parmalat részvényeinek kereskedését a múlt decemberben függesztették fel. A Parmalat adósságát mintegy 14,3 milliárd euróra becslik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!