Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Osztalékot ígér a Parmalat

MTI/Reuters
2004.07.26. 15:39
Az elégedetlen Parmalat-hitelezőket - akikből a szanálási terv keretében az új cég részvényesei lesznek - magas osztalékígérettel próbálja lecsillapítani a Parmalat vezetése: most azt ígéri, hogy a cég elosztható nyereségének 50 százalékát 15 éven keresztül osztalékként ki is fizetik a részvényeseknek.

Az olasz kormány néhány napja véglegesen jóváhagyta a Parmalat szanálási tervét. Az Enrico Bondi által kidolgozott terv a Parmalatot teljesen újjáalakítja és a legfontosabb hitelezőket az új konszern részvényeseivé teszi, az adósságot-részvényért csereprogram keretében.

A hitelezők összesen 11,3 százalékos részt kapnak az új cégben, miközben 15 százalékra számítottak. Az új társaság a csődbe ment korábbi cég kulcsüzleteire, a tej-, tejtermék- és gyümölcslé-gyártásra összpontosít, a nem stratégiai cégrészeket eladják.

2005-ben visszavezetnék a tőzsdére az új Parmalatot, amelytől abban az évben már nyereséget is várnak. A Parmalat részvényeinek kereskedését a múlt decemberben függesztették fel. A Parmalat adósságát mintegy 14,3 milliárd euróra becslik.