Nyolc új járatot indít a Ryanair

MTI/dpa
2004.07.27. 16:40
Az olcsó légiútakat lebonyolító Ryanair, ír légitársaság az ősztől nyolc új európai járatot indít és ezzel 161-re bővíti járatainak számát. A Frankfurt-Hahn repülőtérről kiindulva egyebek között Rigába és a spanyolországi Santanderbe indít járatot és ezekre már most 19,99 eurós áron lehet helyet foglalni.

A London-Stansted repülőtérről Santanderbe, Rigába, és Saragossába lehet utazni, emellett új ajánlat a Santanderből induló Róma-Ciampino vonal és a hollandia Eidhoven célállomás is. Rigából elérhető lesz a finnországi Tampere.

A Ryanair az idén 20 százalékos forgalombővülést akar elérni, vagyis az utasszámot 28 millióra kívánja növelni - közölte Caroline Baldwin cégvezető, aki szerint a jegyek átlagban 40 euróba kerülnek jelenleg és az árak az idei évben 20 százalékkal válnak olcsóbakká.

Baldwin úgy vélekedett, hogy tíz év múlva, amikor az utasok döntő többsége különösebb indok nélkül dönt majd az utazásról, és az utasok száma jelentősen bővül, a Ryanair költségeit a szállodák, az autókölcsönző cégek és a repülőterek fedezik majd, mivel a légitársaság számukra vendégeket, vevőket biztosít.