Cipőgyári elbocsátás

MTI
2004.07.30. 15:13
Elbocsátotta háromszázharminchat dolgozóját a szombathelyi MSC Hungary Cipőgyártó Kft. július végével - mondta el Peter Roysky, az MSC Hungary Kft ügyvezető igazgatója az MTI-nek pénteken. A központi gyáregységben nyolcvanan dolgozhatnak tovább, ők adminisztratív és logisztikai feladatokat látnak el.

"Azt a tervezett létszámleépítést hajtottuk végre, amelyet cégünk már áprilisban bejelentett. A kereslet csökkenése miatt ugyanis a korábbi napi 6000 pár kapacitást piaci okokból napi 2000 párra kell csökkentenünk" - mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette: az MSC Hungary Kft. a cipőgyártást őriszentpéteri gyárában folytatja tovább 260 fővel, a szombathelyi üzemből leszerelt gépek nagy része is az őriszentpéteri üzembe kerül át.

"A kapacitáscsökkentést a nyári leállás, a szabadságolások idejére időzítettük, a munkát jövő héttől már az új termelési volumennek megfelelően folytatjuk Őriszentpéteren" - fűzte hozzá Peter Roysky. Az ügyvezető igazgató elmondta azt is: elbocsátott dolgozói hasonlóan a korábban végrehajtott létszámleépítésekhez, megkapják az őket törvényesen megillető összes juttatást.