Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Cipőgyári elbocsátás

MTI
2004.07.30. 15:13
Elbocsátotta háromszázharminchat dolgozóját a szombathelyi MSC Hungary Cipőgyártó Kft. július végével - mondta el Peter Roysky, az MSC Hungary Kft ügyvezető igazgatója az MTI-nek pénteken. A központi gyáregységben nyolcvanan dolgozhatnak tovább, ők adminisztratív és logisztikai feladatokat látnak el.

"Azt a tervezett létszámleépítést hajtottuk végre, amelyet cégünk már áprilisban bejelentett. A kereslet csökkenése miatt ugyanis a korábbi napi 6000 pár kapacitást piaci okokból napi 2000 párra kell csökkentenünk" - mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette: az MSC Hungary Kft. a cipőgyártást őriszentpéteri gyárában folytatja tovább 260 fővel, a szombathelyi üzemből leszerelt gépek nagy része is az őriszentpéteri üzembe kerül át.

"A kapacitáscsökkentést a nyári leállás, a szabadságolások idejére időzítettük, a munkát jövő héttől már az új termelési volumennek megfelelően folytatjuk Őriszentpéteren" - fűzte hozzá Peter Roysky. Az ügyvezető igazgató elmondta azt is: elbocsátott dolgozói hasonlóan a korábban végrehajtott létszámleépítésekhez, megkapják az őket törvényesen megillető összes juttatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?