Az ÁPV Rt. meghirdette a Hungexpo Rt.-t

MTI
2004.08.03. 15:04
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. kiírta a pályázatot a Hungexpo Vásár- és Reklám Rt. állami tulajdonban levő, 77 százalékot kitevő részvényeinek értékesítésére.

A privatizációs szervezet honlapján közzétett kiírás szerint a nyilvános, kétfordulós pályázaton az ÁPV olyan tőkeerős szakmai befektetőt (csoportot) keres, amely képes a Hungexpo marketing kommunikációs, kiállítás- és rendezvényszervezési tevékenységének, valamint az e célt szolgáló ingatlanok fejlesztésére a jelenlegi helyen vagy egy új fejlesztési területen.

A pályázaton a magyar állam tulajdonában lévő, több mint 2,413 milliárd forint névértékű, az alaptőke és az összes szavazatok 77,01 százalékát megtestesítő névre szóló törzsrészvényt értékesítik.

Az ÁPV Rt. ezen túl a társaság munkavállalóinak összesen 156,687 millió forint névértékű, az alaptőke és az összes szavazatok 5 százalékát megtestesítő, névre szóló törzsrészvényt ajánl fel kedvezményes megvételre.

A pályázóknak szeptember 27-ig kell kérniük nyilvántartásba vételüket. A részvétel feltétele, hogy a pályázó cég, vagy konzorcium esetében annak egyik tagja legalább két lezárt üzleti évben, évi több mint 1 millió euró árbevétellel rendelkezzen kiállítás- és rendezvényszervezési tevékenységből.