Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Közgyűlés a RoBanknál

2004.08.04. 12:53
Az OTP Bank romániai hitelintézete, a Banca Comercială RoBank S.A. (RoBank) 2004. augusztus 4-én tartotta a tulajdonosváltáshoz kapcsolódó rendkívüli közgyűlését. A tulajdonosi fórum hat napirendi pontot tárgyalt - tájékoztatta közleményben a bank az Indexet.

A rendkívüli közgyűlésen határozat született az igazgatóság visszahívásáról (a jelenlegi egyébként ügyvivő testületként mindaddig ellátja feladatát, amíg a RoBank új igazgatósága meg nem kapja a Román Nemzeti Bank engedélyét), kétéves időtartamra új igazgatósági tagok kinevezéséről, a bank alapszabályának, illetve társasági szerződésének módosításáról, valamint az új, egységes alapszabály elfogadásáról, továbbá új könyvvizsgáló, a Deloitte Touche Tohmatsu választásáról.

A rendkívüli közgyűlésen a tulajdonos OTP Bank döntött arról, hogy a RoBank jelenlegi, 425,904 milliárd lej értékű alaptőkéjét 10 millió euró értékben emeli meg zártkörű részvénykibocsátás formájában. Ennek eredményeképpen - a tőketartalékot és az egyéb saját tőke elemeket is figyelembe véve - a RoBank saját tőkéjének értéke meghaladja majd a 30 millió eurót. A RoBank újonnan megválasztott igazgatóságának elnöke Anthony J. Fekete lesz, a tagok Mustafa Ayan, a RoBank vezérigazgatója, Németh Miklós, az OTP Bank igazgatója, Takács Ákos, az OTP Bank ügyvezető igazgatója, Zsakó Enikő, az OTP Bank főosztályvezetője.

Az OTP Bank előreláthatólag 2004. harmadik negyedévétől vonja be a RoBankot a konszolidációs körbe.