McDonald's: 13 százalékos bevételnövekedés az első félévben

MTI
2004.08.04. 15:29
A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. éttermeiben 13,2 százalékkal nőtt az árbevétel az év első hat hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte a McDonald,s szerdán az MTI-vel.

A McDonald's 44 vállalati tulajdonú és 41 franchise partner által üzemeltetett éttermének 2004 első féléves bevétele 13,3 milliárd forintot tett ki, a hálózat rendszerszintű nettó árbevétele 2003-ban 25,9 milliárd forint volt - áll a közleményben.

A cég számításai szerint az első félévben két és fél millióval több vendéget láttak vendégül, mint 2003 első hat hónapjában, ez összesen mintegy 33 millió embert jelent.

A vendégszám növekedést a gyorsétterem-hálózat a rövidített vásárlások és az egy vásárlásra jutó átlagos vendégszám - ami a McDonald's felmérése szerint 1,9 fő - szorzata alapján számítja.

A vállalat idén várhatóan 1 milliárd forintot költ a régebbi éttermei felújítására, átalakítására és két új budapesti éttermének megnyitására- áll a közleményben. Az új éttermek közül az egyik idén augusztusban nyílik az M3-as autópálya kivezető szakaszán.

A kft. 1,2 milliárd forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta a múlt évet, a forgalom egyenlő arányban oszlik meg a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. saját üzletei és a franchise partnerek által üzemeltetett éttermek között.