Magyar-román üzletépítő program

MTI
2004.08.21. 09:01
A határrégiós együttműködés erősítésére magyar-román kis- és középvállalkozói üzletépítő programot működtet a nyíregyházi PRIMOM Alapítvány Tanácsadó és Információs Hálózata, valamint Euro Info Központja - tájékoztatta a hálózat igazgató-helyettese az MTI-t. A projekt négy magyarországi és négy romániai megye, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Arad, Bihar, Szatmár és Temes, vállalkozásait segíti a gazdasági kapcsolatok felvételében - mondta Nevelős Eszter.

Kiemelte: a két ország érintett körzeteiben működő export- és befektetőképes kis-, valamint középvállalkozásoknak a program keretében térítésmentesen nyújtanak különböző szolgáltatásokat, így például vállalják a külkereskedelemmel foglalkozó vezetők, munkatársak képzését, naprakész információkkal látják el őket, partnertalálkozókat szerveznek részükre. A magyar vállalkozásoknak szeptember végéig Nyíregyházán és Debrecenben két-két alkalommal, két napos üzletépítő képzést rendeznek, amelynek során felkészítik cégek képviselőit a magyar, a román és az uniós jog gazdaságot érintő követelményeire, továbbá a vállalatalapítással, az export-import finanszírozással és a vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos tudnivalókra.

Az első partnertalálkozót, egy faipari beszállítói-kooperációs börzét, novemberre szervezik. A rendezvényre közel kétezer vállalkozást hívnak meg a négy magyar és a négy romániai megyéből.