Árpád
-2 °C
3 °C

Harminc napra függesztették fel a Brau papírokat

MTI
2004.09.01. 10:15
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szeptember 1-jétől kezdődően 30 napra felfüggesztette a Brau Union Rt. részvényeinek tőzsdei kereskedését - közölte a Budapesti Értéktőzsde a honlapján szerdán.

Az indoklás szerint a felfüggesztés azért történt, mert a Fővárosi Bíróság 2004. augusztus 27-én meghozott jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte a Brau részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó PSZÁF-határozatot, és a felügyeletet új eljárás lefolytatására kötelezte.

E tényleges helyzetet alapul véve a felügyelet megállapította, hogy a Heineken N.V. 2003. október hó 15. napján a Heineken International B.V.-n keresztül 93,2 százalékos befolyást szerzett a Brau Union Hungária Sörgyárak Részvénytársaságban, mely befolyásszerzés alapján fennáll a nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettsége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?