Valér
-2 °C
0 °C

Eltűnik a Malév vesztesége

2004.09.01. 15:43
A magyar nemzeti légitársaság az első félévben a fapados társaságok előre jelzettnél sokkal dinamikusabb előretörése és a történelmi magasságokba emelkedő üzemanyagárak ellenére képes volt javítani eredményeit, mind a tervhez, mind a bázis időszak időarányos teljesítményéhez viszonyítva - áll a Malév az Indexhez eljtutatott közleményében.

Az első félév árbevétele 59,4 milliárd Ft volt, amely 6 százalékkal haladta meg a tervezett mértéket. A tavalyi év azonos időszakához mért árbevétel-növekedés 20 százalékos. A szállított utasok száma a menetrendszerinti forgalomban 22 százalékkal haladja meg a tavalyi év első hat hónapjának forgalmát, és ennek következtében a férőhely-kihasználási mutató 6 százalékpontot javult.

A Társaság 2004. I-VII. havi teljesítménye alapján elért árbevétele 71,9 milliárd Ft, amely 4 százalékkal magasabb a tervezettnél és 17 százalékkal múlja felül a bázisidőszakot. A Malév első féléves auditált mérlege és az I-VII. havi összesített mutatói azt bizonyítják, hogy a Malév átalakítási és költséghatékonysági programja jó irányba halad, és az év végi nullszaldós eredmény megalapozott elvárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!