Judit
3 °C
7 °C

Nő a német munkanélküliség

MTI
2004.09.02. 11:52
Németországban idén augusztusban a hetedik egymást követő hónapban nőtt a munkanélküliség, a gazdaság növekedése nem elég erőteljes a foglalkoztatás növeléséhez.

Szezonális kiigazítással 24 ezerrel 4,414 millióra nőtt a munkanélküliség augusztusban, a ráta változatlan, 10,6 százalék maradt - közölték a szövetségi munkaügyi hivatalban csütörtökön. Elemzők tízezres emelkedésre számítottak. Júliusban 12 ezerrel nőtt az állástalanok száma szezonális kiigazítással.

Kiigazítás nélkül 4,347 millió volt a munkanélküliek tényleges száma augusztusban a júliusi 4,36 millió helyett, a csökkenés kisebb, mint a korábbi hónapokban. Az arány 10,5 százalék, ugyancsak változatlan júliushoz képest. - A munkapiacon nem tapasztalható fordulat, de a helyzet stabilizálódik, ami tükröződik a feldolgozóipari beszerzőimenedzser-mutató alakulásában is - mondta a Commerzbank elemzője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?