Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkétszerezte eredményét az Air France

MTI
2004.09.02. 11:52
Az Air France légitársaság csütörtökön 95 millió eurós adózott eredményt jelentett az üzleti éve júniussal zárult első negyedéről, több mint kétszer nagyobbat az egy évvel azelőtti 46 millió eurónál. Az eredményt a holland KLM felvásárlásából származó szinergikus hatás és az utazási kereslet föllendülése erősítette, ellensúlyozva az üzemanyag drágulását.

Az üzemi eredmény 156 millió euró volt az egy évvel korábbi egymillió eurós veszteség helyett. A mostani üzleti év egészére is erős növekedést várnak a vállalatnál az üzemi eredményben.

Az üzleti első negyedévi árbevételt már augusztus közepén közzétették: csoportszinten 12 százalékkal 4,46 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 3,01 milliárdról, meghaladva az üzemi költségek 8,4 százalékos növekedését. Az üzemanyagköltség 20 százalékkal nőtt.

Az Air France csütörtök délelőtt 12,76 euró volt a párizsi értéktőzsdén, 0,16 százalékkal drágább a szerdai, 12,74 eurós zárónál. Csütörtökön 13,00 eurón nyitott. Csütörtökön 5,02 százalékkal drágább volt, mint az év elején - eddig 17,77-11,28 euró között alakult -, és 15,83 százalékkal olcsóbb, mint egy éve.