Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Júliusban a magyar ipari árak nőttek a legtöbbet az EU-ban

MTI
2004.09.02. 14:24
Az euróövezetben az ipari termelői árak júliusban átlagosan 0,4 százalékkal növekedtek, és 2,8 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly júliusban - közölték az EU statisztikai hivatalában csütörtökön. A növekedés mértéke megegyezik az elemzők várakozásaival. júliusról.

Júniusban 2,4 százalékos volt a tizenkét havi emelkedés a termelői árakban, májusban is 2,4 százalékos, áprilisban 1,4 százalékos, márciusban 0,4 százalékos. Februárban nem volt áremelkedés az előző tizenkét hónapra számolva.

A 25-tagú EU egészében júliusban átlagosan ugyancsak 0,4 százalékkal nőttek a termelői árak, és 3,1 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly júliusban. Júniusban és májusban 2,7-2,7 százalékos, áprilisban 1,6 százalékos, márciusban 0,6 százalékos, februárban 0,2 százalékos volt a tizenkét havi termelőiár-infláció az EU-ban, végig 25 taggal számolva.

Az EU statisztikai hivatalának adatai szerint júliusban az EU-ban Magyarországon volt a legnagyobb az egyhavi drágulás az ipari termelői árakban: 1,2 százalékos, ezt követte Csehország 0,8 százalékkal, illetve Németország és Hollandia egyaránt 0,6-0,6 százalékkal.