Judit
3 °C
7 °C

Jukosz: ismét felmerült a termelés leállásának veszélye

MTI
2004.09.02. 14:36
A Jukosz bejelentette, hogy nem tud eleget tenni bérfizetési kötelezettségének és emiatt a termelés leállásának veszélye fenyeget.

A vállalat csütörtöki közleményét azután adta ki, hogy a bíróság kedden döntést hozott a Jukosz leányvállalatai bankszámláinak befagyasztásáról. " A bankszámla befagyasztás megbénítja a termelőtevékenységet" - olvasható a súlyos adóhátralék kifizetésének terhével sújtott vállalat közleményében.

A cég szóvivője szerint a végrehajtók 76 milliárd rubelhez (2,6 milliárd dollár) akarnak hozzájutni a Jukosz-leányvállalatok bankszámláiról, ez az összeg része lenne annak a 2000-ről eredő 99,4 milliárd rubeles ( 3,4 milliárd dollár) adótartozásnak, amit be akarnak hajtani.

A Jukosz a világ olajtermelésének 2 százalékát adja, és a a hírek a szállítások esetleges kimaradásáról hozzájárultak a közelmúltban a nyersolaj világpiaci árának emelkedéséhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?