Viola
-6 °C
-2 °C

Látogatottsági és bevételi rekordok az Indexen

2004.09.03. 11:09
Új látogatottsági és bevételi csúcsokat ért el az Index.hu Rt. augusztusban. Az athéni olimpia és a kormányválság alatt 30 százalékkal nőtt az Index hírportál teljes látogatottsága, de a szerkesztett tartalmak olvasottsága egyes rovatokban több mint tízszeres növekedést is mutat. Az online médiacég teljes árbevétele a 2004. január-július időszakban 408 millió forint volt, ami 49 százalékkal haladja meg a 2003-as héthónapos adatot.

A Medián Webaudit adatai szerint az egész magyar weben rekordforgalmat hozott a nyár utolsó hete. Az Olimpia és a kormányválság időszakának legnagyobb nyertese az Index, hiszen új olvasottsági rekordjai mellett azt is elmondhatja magáról, hogy a versenytársaknál lényegesen erőteljesebb növekedést mutatott. Az adatokat elemezve elmondható, hogy az Index a leginkább "eseményérzékeny" orgánum a magyar médiapiacon.

Az augusztus 23-29-i héten összesen 32 694 000 oldalletöltést (page impression) regisztrált az Indexen a Webaudit. A hétfői napon 5 639 055 oldalt töltöttek le az olvasók, ami az Index eddigi történetének legnagyobb napi forgalma volt. Az Olimpia előtti héttel összehasonlítva az Indexen 29,6 százalékos a növekedés, míg ugyanebben az időszakban a másik nagy hírszolgáltató portálnál, az Origónál 10 százalékos emelkedés volt tapasztalható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!