Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszahívnak több Daewoo-modellt

MTI
2004.09.03. 19:00
A GM Daewoo Auto and Technology (GM Daewoo) pénteken visszahívott egyes Lanos, Nubira, Leganza, Evanda és Tacuma modelleket, hogy kijavítsa a vezérműtengely helyzetérzékelőjével kapcsolatos esetleges meghibásodásokat, tájékoztatta a társaság magyarországi képviselete az MTI-t. A a visszahívási akció a 2001. október 19. és 2003. február 10. között gyártott modelleket érinti, Magyarországon összesen 262 autóra vonatkozik.

Az autók tulajdonosait a GM Daewoo közép-európai regionális szervezete (GM Daewoo CEE) levélben fogja megkeresni a javítással kapcsolatos egyeztetés céljából. Azokat az autótulajdonosokat, akiknek ebben az időszakban gyártott autója korábbi javítás során új vezérműtengely pozícióérzékelőt kapott, a gyártó kéri, hogy keressék meg a hozzájuk legközelebb eső márkakereskedést javítás céljából.

Ritka esetekben előfordulhat, hogy a vezérműtengely helyzetérzékelője meghibásodik, hatására felvillanhat a motorkontroll-lámpa a műszerfalon, az érzékelő felmelegedhet vagy megolvadhat. Ez égett szaggal, füsttel járhat. A hibás vezérműtengely-helyzetérzékelőt kicserélik, és további elektromos biztosítót építenek be. A javítás nagyjából egy órát vesz igénybe, költségeit a GM Daewoo fedezi.