Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormány az AKA Rt felét vásárolja csak meg

2004.09.07. 18:17
A kormány könyvvizsgálói és más szakvélemények alapján döntött úgy, hogy az Alföld Koncessziós Autópálya Rt. részvényeinek nem a száz, hanem csak a negyven százalékát vásárolja meg - mondta Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter az M5-ös autópálya kivásárlását vizsgáló parlamenti bizottság keddi ülésén. Korábban azt ígérte, hogy az üvegzsebtörvény keretei között a GKM által kötött szerződések nyilvánosak lesznek, ám ez nem vonatkozik azokra, amelyeket például az AKA Rt. kötött pénzintézetekkel.

Gaál Gyula, a GKM politikai államtitkára kiemelte: különbséget kell tenni az AKA Rt.-re vonatkozóan a kötelezettség és a jogosultság között autópálya-szakasz továbbépítésével kapcsolatban. Ugyanis a koncessziós szerződésben rögzítettek szerint bizonyos autópályadíj-bevételek teljesülése esetén lett volna kötelezettsége a koncesszornak a múlt év végi továbbépítésre. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az AKA Rt. építési jogosultsága a sztráda folytatására a 30 éves koncessziós időszak végéig fennáll.