Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkent a Heineken eredménye

MTI
2004.09.08. 13:48
A holland Heineken, a világon a nagyságra harmadik söripari csoport az amerikai Anheuser-Busch és a dél-afrikai-brit SABMiller után, szerdán 319 millió eurós adózott eredményt jelentett az első félévről, 4,5 százalékkal kevesebbet a tavalyi első félévi 334 milliónál, egyszeri tételek és arculatérték-leírás nélkül.

A visszaesésért a gyenge dollárt és a hűvös nyár miatt lassú piacot okolták. Az elemzők átlagosan 329 millió eurót vártak az idei első félévről. Egész évre az adózott eredmény csökkenését jósolták szerdán a vállalatnál.

Egyszeri tételekkel és arculatérték-leírással együtt az adózott eredmény 27 százalékkal 293 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi négyszázmillióhoz képest.

Júniusban a Heinekennél úgy nyilatkoztak, hogy a jövőben Kelet-Európára összpontosítanak, Németországban már nem terveznek további felvásárlást. A holland vállalat korábban megszerezte a Karlsberg és a Schörghuber csoportot.

A Heineken csoport tavaly 22,1 millió hektoliter sört értékesített világszerte a Heineken márkából, 4,3 százalékkal többet, mint 2002-ben. A teljes értékesítése 17 százalékkal, 14,2 millió hektoliterrel 99 millió hektoliterre nőtt - ehhez az osztrák BBAG megszerzése 14 százalékponttal járult hozzá -, miközben a sör világpiaca 1,7 százalékkal bővült a társaság számítása szerint.