Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymilliós bírság két kiadónak

2004.09.09. 16:24
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa megállapította, hogy az Atzo Kiadó Kft. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor a "Média Ász" című kiadvány 21. és 2003-ban megjelent 22. számában, illetve a 2001., a 2002. és a 2003. évre vonatkozó médiaajánlatában az általa kiadott "Modern Házak, Lakások" című lap példányszámáról és olvasottságáról valótlan adatokat közölt - tájékoztatta a hivatal az Indexet.

A Versenytanács egy másik versenyfelügyeleti eljárásban azt állapította meg, hogy a Piac és Profit Kiadó Kft. szintén megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor a "Média Ász" című kiadvány 22. és 23. számában, illetve a 2003. év februárjától augusztusáig terjedő időszakban alkalmazott médiaajánlataiban az általa kiadott "Nappali, Háló és Dolgozó Piac" és a "Konyha és Fürdő Piac" című lapok példányszámáról valótlan adatokat közölt.

A Versenytanács a két vállalkozást 1-1 millió forint bírság megfizetésére kötelezte.