Árpád
-2 °C
4 °C

Több volt a turista

MTI
2004.09.10. 15:39
A külföldi turisták száma 9 százalékkal, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 3 százalékkal nőtt az év első hét hónapjában Magyarországon a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.

Az idei év január-júliusában a kereskedelmi szálláshelyek több mint 1,7 millió külföldi vendéget fogadtak, akik 5,7 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon. Az év első hét hónapjában több mint 1,8 millió belföldi vendég érkezett a szálláshelyekre, akik ott közel 4,6 millió vendégéjszakát töltöttek el. A belföldi vendégek száma 2, a vendégéjszakák száma pedig 4 százalékkal csökkent 2003 azonos időszakához képest.

Az év első hét hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 102,3 milliárd forint bevételt realizáltak, amelynek túlnyomó része, 95 százaléka a szállodákban és a panziókban keletkezett. Az összes bevétel folyó áron 16 százalékkal volt több mint 2003 hasonló időszakában. Ezen belül a szállásdíj-bevételek 14, a szálláshelyi vendéglátás 22, az egyéb szolgáltatások bevétele 12 százalékkal emelkedett.

A szálláshelyi szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ág együttes fogyasztói árindexe január-júliusban 11 százalékkal emelkedett. Ezen belül a vendéglátás területén 11, a szálláshely szolgáltatás területén 9 százalékos áremelkedést mértek az elemzők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?