Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

László Csaba lemondott herendi elnöki posztjáról

MTI
2004.09.14. 21:27
László Csaba lemondott a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. elnöki tisztségéről és igazgatósági tagságáról 2004. szeptember 15-i hatállyal, közölte a cég az MTI-vel kedden. A közlemény szerint a lemondás indoka, hogy László Csaba munkaviszonyt létesített olyan cégnél, amely kizárja, hogy más társaságnál igazgatósági pozíciót töltsön be. A Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatósága úgy határozott, hogy a 2004. október 19-i, stratégiával foglalkozó közgyűlése után választ új igazgatósági elnököt választani.

László Csaba, volt pénzügyminisztert márciusban választották a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. igazgatóságának elnökévé, a cég rendkívüli közgyűlésén az ÁPV Rt. és az egyik festőüzem dolgozói javasolták az igazgatósági tagságra. A volt pénzügyminisztert utóbb a Hitelgarancia Rt. ez év április 27-ei éves rendes közgyűlésén is beválasztották az igazgatóságba, egyúttal a társaság tulajdonosai hozzájárultak ahhoz, hogy továbbra is megtartsa a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. igazgatóságában az elnöki tisztét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?