Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erős a forint, a PM bejelentésére vár a piac

MTI
2004.09.15. 10:28
A banközi piacon erősen, a keddi záróárfolyammal nyitott szerda reggel a forint. A kereskedők kivárnak, de a várt idei költségvetési hiány előrejelzésének emelése sem okoz majd az elemzők szerint jelentős elmozdulást.

Piaci vélemények szerint Draskovics Tibor a költségvetés idei GDP arányos hiányának 4,9-5,1 százalékra való emelését jelenti be, mivel a tervezett 4,6 százalékos hiányt már augusztus végén elérte a büdzsé.

Ezt a mértéket még vélhetően jól tolerálja a piac, sokat nyomhat a latban, hogy a pénzügyi kormányzat mennyire tudja meggyőzni a befektetőket arról, hogy a ma bejelentett korrekció a valós állapotot tükrözi. "Az őszinteség most pénzt érhet" - mondta egy kereskedő.

A nemzetközi piacokról egyébként kedvező hatások érik a forintot: a lengyel zloty és a szlovák korona erős, a dollár gyenge. Szerdán reggel 202,60/70 forinton jegyezték az amerikai valutát, szemben a 201,90/202,10 forintos keddi kurzussal. A forintpiacon az overnight kamat 10,70/80 százalékon állt nyitáskor, a hosszabb lejáratokon és az állampapírok piacán egyelőre a várakozás jellemző.