Judit
2 °C
7 °C

A brit nők vezető beosztásban többet keresnek mint a férfiak

MTI/APA
2004.09.15. 10:50
Nagy-Britanniában a vezető pozícióban levő nők többet keresnek hasonló beosztású férfi kollégáiknál - derül ki egy felmérésből, amelyet a Financial Times ismertetett szerdán. A vállalatvezető nők éves fizetése átlagosan 2000 eurónak megfelelő összeggel magasabb, mint a vezető posztokon levő férfiaké. Tavaly a férfi vezetők fizetése kissé növekedett, vagyis korábban még nagyobb volt a különbség.

A The Guardian szerint azonban a brit nők általában még mindig jelentősen kevesebbet keresnek: fizetésük átlagban csak 72 százalékát éri el a férfiakénak.

A felmérést több mint 350 cég 22 ezer vezetőjének megkérdezésével végezték. A meglepő fizetéskülönbség ellenére azonban a vizsgálat azt is kimutatta, hogy a nők a vezetői posztokon még mindig erősen alulképviseltek: a cégek vezetésében arányuk mindössze 13 százalék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?