Szilárda
-4 °C
2 °C

Draskovics szerint jó költségvetés készül

MTI
2004.09.16. 15:49
Jó költségvetése lesz jövőre az országnak - jelentette ki a pénzügyminiszter az MTI-nek a kormányülést követően, csütörtökön. Draskovics Tibor közölte: " nehéz, de kifejezetten jó hangulatú beszélgetés folyt, egy lépéssel megint közelebb kerültünk ahhoz, hogy kialakítsuk a jövő évi költségvetés kereteit. Közismert, hogy egy új tervezési módszert választottunk az idén" - utalt a nullabázisú tervezésre.

Hozzátette, hogy ez a korábbinál időigényesebb, mert a kormány sokkal több részletkérdésről tárgyal, véleménye szerint így jobban érvényesíthető a közös felelősség. A Kormányszóvivői Iroda közleményben ismertette, hogy a csütörtöki kormányülésen a kormánytagok folytatva az előző napon megkezdett egyeztetést, elsősorban a fejezetekre vonatkozó előirányzatokról tárgyaltak.

A közlemény hozzáfűzi: a kormány a költségvetés tervezése során elsődleges szempontként a gazdaságpolitikában a stabilitást, a társadalompolitikában pedig a dinamizmust, a társadalmi igazságosság és esélyegyenlőség fokozottabb érvényesítését határozta meg, miközben felelősen szem előtt tartja a konvergencia programban lefektetett célkitűzéseket is. A költségvetés tárgyalását a szeptember 22-i kormányülésen folytatják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!