Árpád
-2 °C
4 °C

Nőtt az impari termelés az EU-ban

MTI
2004.09.17. 14:33
Az euróövezetben júliusban 0,4 százalékkal nőtt az ipari termelés júniushoz képest, és 2,4 százalékkal volt nagyobb, mint tavaly júliusban - közölték az EU statisztikai hivatalában pénteken. Az adatok a munkanapok számával kiigazítottak.

Júniusban 2,7 százalékkal, májusban 3,7 szézalékkal, áprilisban 1,6 százalékkal, márciusban 1,7 százalékkal, februárban 0,9 százalékkal, januárban 0,6 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés az euróövezetben, mint - rendre - egy évvel korábban.

A 25 tagú EU-ban júliusban 0,1 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző hónaphoz képest, és 2,3 százalékkal volt nagyobb, mint tavaly júliusban.

Júniusban 2,9 százalékkal, májusban 4,0 százalékkal, áprilisban 2,3 százalékkal, márciusban 1,9 százalékkal, februárban 1,5 százalékkal, januárban 1,3 százalékkal volt nagyobb az ipari termelés e 25 országban, mint - rendre - egy évvel azelőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?