Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A termelés önköltségét sem éri el a szőlő felvásárlási ára

MTI
2004.09.21. 20:32
A Lakiteleki Hegyközség 256 tagja 253 hektár termő szőlőterülettel rendelkezik, de az idei rekordtermés alacsony felvásárlási árai teljesen bizonytalanná teszi a termelőket, mondta kedden Lakiteleken Papp Kálmán hegybíró.

A felvásárlók nem veszik figyelembe, hogy a szőlő önköltségi ára 80 forint körül van, ennek felét vagy még kevesebbet ígérnek felvásárlási árként, ismertette a hegybíró a vételi ajánlatokat, a Lakiteleki Hegyközség tanácskozásán, melyen a tagság közel fele megjelent.

A hegyközség tanácskozásán Dabasi Gábor, a Dabax Kft. ügyvezetője azt ajánlotta a termelőknek, hogy várjanak a szürettel, mert emelkedhet még a szölő cukorfoka. Elmondta, hogy a felkínált szőlőmennyiséget korlátlanul átveszik, de a származási okmányokat megkövetelik az eladóktól.