Végleg leáll az Arvit Rt. termelése

MTI
2004.09.22. 17:15
November közepén végleg leáll a termelés a győri Arvit Rt.-nél; a felszámolási eljárás kezdetén, júniusban még 209 dolgozót foglalkoztató cégnél csupán néhány munkatárs marad, akik a raktárkészletet értékesítik - közölte az MTI érdeklődésére szerdán a felszámolóbiztos.

Horváth Attila, a felszámoló Csabaholding Kft. munkatársa elmondta: a gyártást azért szüntetik meg, mert kicsi a kereslet az Arvit termékei iránt és a Lengyelországból, illetve a volt Jugoszláviából importált mélyhűtött termékek olcsó áraival nem tudnak versenyezni.

A felszámolás megkezdésekor döntöttek arról, hogy csak a nyereségesen végezhető termelés folytatásához járulnak hozzá. Ennek értelmében a különféle gyümölcsök feldolgozása nem is kezdődött meg, feldolgoztak viszont a szezonban spenótot és paradicsomot. A tésztaüzem is működik még, ám november közepén véglegesen leáll.

Az Arvit hitelezői 900 millió forintos igényt jelentettek be a felszámolónak. A cég gépeket és készleteket magában foglaló könyv szerinti vagyona ugyan elérheti az Arvit kötelezettségének nagyságrendjét, amellyel a cég a beszállítóknak, az APEH-nek és a pénzintézeteknek tartozik, a felszámoló azonban nem lát esélyt arra, hogy valamennyi hitelező pénzéhez jut.