Átlag 20 ezer forintos pluszpénz a nyugdíjasoknak novemberben

MTI
2004.09.22. 20:21
A nyugdíjak egyszázalékos, januárig visszamenőleges emeléséről döntött a kabinet, a törvényi előírásoknak megfelelően - közölte Kökény Mihály szociális miniszter a szerdai kormányülést követő szóvivői tájékoztatón, hozzátéve: az 54. heti járadékot is a novemberi kifizetéssel együtt kapják meg az érintettek.

Novemberben a nyugdíjasok átlagosan mintegy 20 ezer forinttal magasabb összeget kapnak kézhez a járadékukkal - mondta Kökény Mihály.A miniszter közölte: a kormány a kiegészítő nyugdíjemelés mellett döntött arról is, hogy januárig visszamenőlegesen egy százalékkal emeli a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások összegét. Az intézkedés félmillió embert érint, költsége mintegy egymilliárd forint.

Kökény Mihály elmondta: a kiegészítő nyugdíjemelés 2,8 millió idős embert érint, akiknek havonta átlagosan 600 forinttal emelkedik a járadékuk. Hozzátette, hogy a 10 havi egyösszegű kifizetés mindenkinél minimum 2.500 forintot tesz majd ki.A kiegészítés minden nyugellátásra, így az özvegyi nyugdíjakra, valamint az 53. és 54. heti juttatásra is vonatkozik.