Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Átlag 20 ezer forintos pluszpénz a nyugdíjasoknak novemberben

MTI
2004.09.22. 20:21
A nyugdíjak egyszázalékos, januárig visszamenőleges emeléséről döntött a kabinet, a törvényi előírásoknak megfelelően - közölte Kökény Mihály szociális miniszter a szerdai kormányülést követő szóvivői tájékoztatón, hozzátéve: az 54. heti járadékot is a novemberi kifizetéssel együtt kapják meg az érintettek.

Novemberben a nyugdíjasok átlagosan mintegy 20 ezer forinttal magasabb összeget kapnak kézhez a járadékukkal - mondta Kökény Mihály.A miniszter közölte: a kormány a kiegészítő nyugdíjemelés mellett döntött arról is, hogy januárig visszamenőlegesen egy százalékkal emeli a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások összegét. Az intézkedés félmillió embert érint, költsége mintegy egymilliárd forint.

Kökény Mihály elmondta: a kiegészítő nyugdíjemelés 2,8 millió idős embert érint, akiknek havonta átlagosan 600 forinttal emelkedik a járadékuk. Hozzátette, hogy a 10 havi egyösszegű kifizetés mindenkinél minimum 2.500 forintot tesz majd ki.A kiegészítés minden nyugellátásra, így az özvegyi nyugdíjakra, valamint az 53. és 54. heti juttatásra is vonatkozik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!