Újra tőzsdén a Brau

MTI
2004.09.23. 15:53
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) csütörtöki határozatában visszaállította a Brau Hungária Rt. részvényeinek tőzsdei forgalmazását, ám a tőzsde vezérigazgatója saját hatáskörében a csütörtöki kereskedési napra még elrendelte a részvények felfüggesztését.

A felügyelet korábban szeptember 1-jétől kezdődően 30 napra függesztette fel a Brau részvényeinek kereskedését azzal az indoklással, hogy a Fővárosi Bíróság 2004. augusztus 27-én meghozott jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte a Brau részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó PSZÁF-határozatot, és a felügyeletet új eljárás lefolytatására kötelezte.

A bírósági határozatot csütörtökön teljes terjedelmében közzétették a BÉT és a PSZÁF honlapján. A felügyelet a Brau részvények tőzsdei kereskedésének visszaállítását azzal indokolta, hogy a Heineken N.V. szeptember 10-én a Fővárosi Bíróság előtt pert indított a PSZÁF szeptember 1-jei határozata ellen, amely a vételi ajánlati kötelezettség megállapítása mellett kötelezte a Heineken N.V.-t arra, hogy 15 napon belül nyújtsa be felügyeletnek az ajánlati ár számításának meghatározási módját jóváhagyás céljából.