Judit
3 °C
7 °C

Újra tőzsdén a Brau

MTI
2004.09.23. 15:53
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) csütörtöki határozatában visszaállította a Brau Hungária Rt. részvényeinek tőzsdei forgalmazását, ám a tőzsde vezérigazgatója saját hatáskörében a csütörtöki kereskedési napra még elrendelte a részvények felfüggesztését.

A felügyelet korábban szeptember 1-jétől kezdődően 30 napra függesztette fel a Brau részvényeinek kereskedését azzal az indoklással, hogy a Fővárosi Bíróság 2004. augusztus 27-én meghozott jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte a Brau részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó PSZÁF-határozatot, és a felügyeletet új eljárás lefolytatására kötelezte.

A bírósági határozatot csütörtökön teljes terjedelmében közzétették a BÉT és a PSZÁF honlapján. A felügyelet a Brau részvények tőzsdei kereskedésének visszaállítását azzal indokolta, hogy a Heineken N.V. szeptember 10-én a Fővárosi Bíróság előtt pert indított a PSZÁF szeptember 1-jei határozata ellen, amely a vételi ajánlati kötelezettség megállapítása mellett kötelezte a Heineken N.V.-t arra, hogy 15 napon belül nyújtsa be felügyeletnek az ajánlati ár számításának meghatározási módját jóváhagyás céljából.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?