Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A varsói tőzsde felé kacsingat a Mol

Napi Online
2004.09.24. 14:09
Az igazgatóság előzetes döntése alapján a mai napon a Mol kérelmet nyújtott be a lengyel tőzsdei felügyelethez, hogy regisztrálják a Molt, mint nyilvános társaságot Lengyelországban. A nyilvános részvénytársasági státusz előfeltétel a Mol részvények bevezetésének a Varsói Tőzsdére - áll a vállalat mai közleményében. A bevezetés időzítése függ a jóváhagyási folyamattól, amely általában 6-8 hetet igényel, valamint a társaság végső döntésétől. A tőzsdei felügyelet döntését követően, - melyben a Molt nyilvános társaságként regisztrálják - a vállalat fontolóra veszi saját részvényei egy részének értékesítését, hogy elősegítse a lengyel intézmények befektetését és a helyi piacon való kereskedést.

A bevezetési eljárást követően lehetne a Mol-részvényekkel a régió egyik legnagyobb és leginkább likvid tőzsdéjén kereskedni. A bevezetés lehetővé teszi a lengyel befektetők részére portfolió befektetéseik diverzifikálását azáltal, hogy az árbevétel alapján Magyarország legnagyobb társasága és Közép-Kelet Európa egyik vezető integrált olaj- és gázipari társasága válik elérhetővé számukra. A lépéssel a Mol megerősítené elkötelezettségét a lengyel piac és a helyi befektetői kör irányába. A Budapesti Értéktőzsde továbbra is a Mol-részvények elsődleges piaca marad. A Mol GDR-okat emellett a Luxembourgi Értéktőzsdén is jegyzik és az értékpapírokkal kereskednek a londoni nemzetközi rendszerben, az International Order Book-ban (IOB).