Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baj van a Dacia Logannal

MTI
2004.09.27. 14:38
A Renault autógyárnak piaci problémákat okoz új, a Dacia utódjaként Romániában készülő autója, mert termelése nem tudja az igényeket kielégíteni. A francia iparügyi miniszter jelentette be, hogy hiánycikké válhat a Logan névre keresztelt ötezer eurós autó, amelynek nyugat-európai forgalmazását is rövidesen el akarták indítani. Romániában 14 ezer megrendelő van várólistán, eddig háromezren vehették át Loganjukat.

Patrick Devedjian közölte, hogy a Renault tárgyalásokat folytat a román kormánnyal, miként lehetne feloldani a szűk keresztmetszeteket, s ennek kapcsán felmerült, hogy a Daewoo egykori üzemét állítanák munkába a franciák a Logan gyártásához.

A Renault ambiciózus gyártási terve szerint 2010-ig szeretnék felfuttatni a Logan gyártását több közép- és közel-kelet, tovább afrikai és latin-amerikai országban évi hétszázezer darabig. Már felmerült kínai gyártásának terve is.