Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Drágább lesz a gázolaj

MTI
2004.09.27. 14:38
Négy forinttal emeli a gázolaj literenkénti fogyasztói árát szerdán a Mol Rt. - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a gázolja ára 233 forint lesz literenként, a motorbenzin ára nem változik.

Az emelést a Mol a nemzetközi piacokon történt jelentős kőolajár-növekedéssel magyarázza, aminek következtében a Brent típusú kőolaj ára korábban soha nem tapasztalt szintre, barrelenként 46 dollár fölé emelkedett. A társaság szerint ez a folyamat elsősorban a gázolaj árának növekedését váltotta ki: e termékből jelenleg magas szintű a fogyasztás és igen alacsonyak a készletek.

A Mol közölte, hogy a nemzetközi árak változását továbbra is figyelemmel követi, s indokolt esetben az árakat módosítja. A közlemény szerint az egyes Mol-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a listaártól eltérhetnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?