Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fapadosoknak köszönhetően nőtt a ferihegyi repülőtér forgalma

2004.09.28. 15:59
Tovább erősödött a nyár utolsó hónapjában a ferihegyi repülőtér utasforgalma. 24,5 százalékkal meghaladva a tavaly szintet, idén augusztusban több mint, 739 ezer utast regisztrált a Budapest Airport. Az újabb csúcsdöntés ráerősített a múlt havi rekord forgalomra, és ezzel az első nyolc hónap utasforgalma meghaladta a 4,1 millió főt.

A dinamikus növekedés és rekorddöntési hangulat a fapados társaságokat sem kerülte el. Az előző évhez képest tízszeres, a múlt hónaphoz viszonyítva 25 százalékos forgalomgyarapodást értek el, és augusztusban 121 151 utast szállítottak. Januártól augusztusig összesen 433 339 fapados járattal utazó utast számolt meg a Budapest Airport Rt.

A Ferihegyi repülőtér áru- és postaforgalma is - az európai átlagot jóval meghaladva - 16,6 százalékkal emelkedett a tavaly augusztusihoz képest, és elérte a 5 671 tonnát. Az év első nyolc hónapjában közel 50 ezer tonna áru (repülővel és kamionnal együttvéve) mozgott a budapesti repülőtéren, ami az előző évhez képest 20 százalékos növekedést jelent.