Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Osztrák bankoké lehet a Zalakerámia

MTI
2004.09.29. 12:32
Négy osztrák bank, mint hitelező feltételesen 89,7 százalékos - a Lasselsberger részesedésével megegyező - befolyást szerzett a Zalakerámia Rt.-ben - közölték a hitelező bankok a Magyar Tőkepiacban szerdán.

A feltételes befolyásszerzés a hitelezők képviseletében eljáró Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), mint hitelnyújtó és letéteményes valamint a Lasselsberger Ceramics Kft. közötti részvényóvadéki szerződés alapján jött létre.

A közlemény szerint a tényleges befolyásszerzés akkor jöhet létre, ha a Lasselsberger a hitelszerződés alapján szerződésszegést követ el és a hitelezők élnek a részvényóvadéki és a hitelszerződésben biztosított jogukkal. Az RZB-n kívül a másik három hitelező bank a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, a Raiffeisenlandesbank Oberösterreich AG és az Investkredit Bank AG.