Vilhelmina
11 °C
28 °C

Világújdonságot gyárt Jászberényben az Electrolux

MTI
2004.09.29. 16:27
Több mint egymillió euró fejlesztés végrehajtásával új termék, egy jégképződés-mentes fagyasztóláda gyártásába kezdett szeptemberben az Electrolux Lehel Kft. - közölte a cég szerdán Jászberényben sajtótájékoztatón. A Jászberényben gyártott frost free fagyasztóláda működésének lényege, hogy nem kell leolvasztani, mivel a ládában nem képződik jég.

Ilyen típusú fagyasztóládát a világon egyedül az Electrolux gyárt. Az idén a nyugat-európai piacokon vezetik be az új terméket, jövő tavasszal már Magyarországon is kapható lesz. A sajtótájékoztatón kérdésekre válaszolva nem közölték a termék pontos árát, csupán annyit mondtak, hogy egy hasonló hagyományos típusú termékhez képest 20-30 százalékkal lesz drágább. Az MTI információja szerint a készülék mintegy 700 euróba kerül.

Az Electrolux Jászberényben az idén 600 ezer fagyasztóládát és -szekrényt gyárt 106 millió euró értékben. Az új fagyasztóládával a fogyasztók legfelsőbb szegmensét célozzák meg, s elégedettek lesznek azzal, ha az idén 20 ezer darabot tudnak belőle értékesíteni.

Az új terméket az Electrolux Magyarországon fejlesztette ki fogyasztói igények alapján: egy ezzel kapcsolatos felmérésből ugyanis kiderült, hogy a felhasználók 50 százaléka számára az egyik legkellemetlenebb háztartási tevékenység a fagyasztóláda leolvasztása. Az eseményen elhangzott, hogy a nemzetközi piacokon a fagyasztóládák iránti kereslet stagnál, s ezért is próbál meg az Electrolux egy új termékkel piacot hódítani. Közölték azt is, hogy az idén a frost free családból egy típust gyártanak, ám jövőre újabb hármat dobnak a piacra.