Árpád
-2 °C
3 °C

Világújdonságot gyárt Jászberényben az Electrolux

MTI
2004.09.29. 16:27
Több mint egymillió euró fejlesztés végrehajtásával új termék, egy jégképződés-mentes fagyasztóláda gyártásába kezdett szeptemberben az Electrolux Lehel Kft. - közölte a cég szerdán Jászberényben sajtótájékoztatón. A Jászberényben gyártott frost free fagyasztóláda működésének lényege, hogy nem kell leolvasztani, mivel a ládában nem képződik jég.

Ilyen típusú fagyasztóládát a világon egyedül az Electrolux gyárt. Az idén a nyugat-európai piacokon vezetik be az új terméket, jövő tavasszal már Magyarországon is kapható lesz. A sajtótájékoztatón kérdésekre válaszolva nem közölték a termék pontos árát, csupán annyit mondtak, hogy egy hasonló hagyományos típusú termékhez képest 20-30 százalékkal lesz drágább. Az MTI információja szerint a készülék mintegy 700 euróba kerül.

Az Electrolux Jászberényben az idén 600 ezer fagyasztóládát és -szekrényt gyárt 106 millió euró értékben. Az új fagyasztóládával a fogyasztók legfelsőbb szegmensét célozzák meg, s elégedettek lesznek azzal, ha az idén 20 ezer darabot tudnak belőle értékesíteni.

Az új terméket az Electrolux Magyarországon fejlesztette ki fogyasztói igények alapján: egy ezzel kapcsolatos felmérésből ugyanis kiderült, hogy a felhasználók 50 százaléka számára az egyik legkellemetlenebb háztartási tevékenység a fagyasztóláda leolvasztása. Az eseményen elhangzott, hogy a nemzetközi piacokon a fagyasztóládák iránti kereslet stagnál, s ezért is próbál meg az Electrolux egy új termékkel piacot hódítani. Közölték azt is, hogy az idén a frost free családból egy típust gyártanak, ám jövőre újabb hármat dobnak a piacra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?