Elkészült a 250 ezredik Audi TT Győrben

MTI
2004.10.15. 14:54
Elkészült a 250 ezredik Audi TT sportautó az Audi Hungaria Motor Kft.-nél, s a TT-k új generációját is Győrött fogják gyártani - közölte az MTI érdeklődésére pénteken Lőre Péter kommunikációs vezető. A szakember elmondta: a győri gyár a Volkswagen konszernen belüli gyártók erős versenyében nyerte meg az új TT generáció gyártási lehetőségét. Az új Audi sportautók szerelése a tervek szerint 2006 közepén kezdődik.

Egy-egy modell gyártásának élettartama általában 6-7 év, így számítani lehet arra, hogy az autógyártás a jelenlegi ismeretek szerint 2013-ig biztosított Győrött. A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: a motorgyártás folyamatos a győri gyárban. Az idén 1,4 millió motor készül a gyártósorokon, 80 ezerrel több a tavalyinál. A jelenleg gyártott TT modelleket a világ több mint negyven országába exportálják. Magyarországon nem egészen százat adtak el belőlük hat év alatt. Az idén 24 ezret szerelnek össze a tervek szerint, s jövőre hasonló volumenben gondolkodnak.

A Coupét és a Roadstert várhatóan 2006-ig gyártják. Mindkét modell az ingolstadti és a győri Audi telephely kooperációs gyártásában készül. A karosszéria elemeket Ingolstadtban préselik és lakkozzák, majd vasúton Győrbe szállítják, ahol az autó összeszerelése zajlik. Az Audi eddig 35 millió eurót ruházott be a TT járműszereldébe.

Az idei árbevétel meghaladja a tavalyit, amely több mint 3,7 milliárd euró volt. A győri Audi évek óta Magyarország legnagyobb exportőre és az ország egyik legnagyobb árbevétellel rendelkező vállalata. A győri Audi gyárban stabilan ötezer munkatárs dolgozik.