Eleonóra
-1 °C
2 °C

Nőttek a Sanofi-Aventis bevételei

MTI
2004.10.21. 12:16
Bevételeinek növekedésről számolt be a harmadik negyedévről kiadott - a világ harmadik legnagyobb gyógyszergyártó vállalatát létrehozó egyesülésük óta első alkalommal megjelent - gyorsjelentésében a Sanofi-Aventis, bár ennek mértéke kissé elmaradt az elemzők által korábban előrejelzettől.

A francia óriás negyedéves bevétele 6,49 milliárd euró lett, 10,7 százalékkal magasabb az összehasonlítás alapjául szolgáló tavalyi - még a két társaságra vonatkozó, most összevont - értéknél. A felfutást elsősorban a daganatos megbetegedések elleni és a váralvadás-gátló gyógyszerei iránt növekvő keresletnek köszönhette.

A Reuters által felkért elemzők - 6,38 milliárd és 6,79 milliárd eurós szélső értékekkel - 6,59 milliárd euró bevételre számítottak. A mai tőzsdei kereskedés a Sanofi-Aventis számára 0,44 százalékos árfolyam-emelkedést hozott, a papír jelenleg 57,15 eurón áll; éves minimuma 49,42 euró, maximuma 63,25 euró volt.

A mai nap egyébként az európai gyógyszergyárak "nagy napja": a Novartis már közzé tette harmadik negyedéves profitjának 21 százalékos növekedését tartalmazó gyorsjelentését, és hamarosan az AstraZeneca időszaki eredményei is nyilvánosságra kerülnek.